Forsiden - Profil - Stævner - Tests - Programmer  


Min historie

Jeg blev født i Holstebro, men i en ung alder flyttede jeg, sammen med mine forældre og storebror, til Esbjerg.

Efter at have gået til forskellige sportsgrene, bl.a. håndbold, fodbold, gymnastik og orienteringsløb, besluttede jeg mig for at prøve atletiken. Årsagen hertil var at vi hjemme havde et spyd stående, og da jeg på et tidspunkt begyndte at kaste længere end klubrekorden i Esbjerg syntes mine forældre at jeg skulle prøve på klubplan. Jeg startede således i 1992 i Esbjerg AF som 14 årig. Dette år nåede jeg kun to stævner, men på trods af det, satte jeg en ny klubrekord for 14-årige i Esbjerg i spyd med et kast på 47,70 m - endda i første forsøg.

Jeg har siden haft stor interesse for sporten, som i øvrigt ikke kommer fra fremmede. Min far var således en af de bedste længdespringere i sin tid med et bedste resultat på 7,30 m i 1975. Min storebror har også nogle gode resultater fra atletiken, her er det dog mere inden for mellemdistanceløb, med 1.53 på 800 m, og en dansk indendørstitel over samme distance i 1997

Gennem de første 3-4 år dyrkede jeg stort set alle øvelser, hvor jeg bl.a. blev dansk ungdomsmester i stangspring og var en af de bedste i mangekampen. Jeg deltog sågar i et enkelt crossløb...

Men det var dog primært kastedisciplinerne, som jeg gjorde mig gældende i. Således vandt jeg min DM-guldmedalje nummer 18 indenfor kastedisciplinerne som 19-årig.

Som junior var det spydkast, hvor jeg havde de bedste resultater, som kulminerede i at sætte dansk juniorrekord i 1997 med 69,34m til junior EM i Ljubljana(SLO).

I sommeren 1999 flyttede jeg til Aalborg, hvor jeg frem til sommeren 2003 læste til landinspektør på Aalborg Universitet.

På grund af en dårlig albue gik jeg herefter over til hammerkast, vor de første sæsoner ikke bød på de store resultater. I år 2000 fik jeg dog langt om længe ram på den jyske rekord, hvor jeg fik kastet 66,90m som det bedste.

På trods af en dårlig sæson i 2001, lykkedes det mig at sætte en overraskende PR i spyd med 70,03m. Dette år havde jeg i alt 3 konkurrencer over 67m. Dog kastede jeg kun omkring 61m til DM grundet sygdom.

Året 2002 blev året med debuen på seniorlandsholdet. Rekordmæssigt bød 2002 kun på én personlig rekord - nemlig i vægtkast(19,69). Derimod vandt jeg mit 5 danske seniormesterskab i Kaste5kamp.

Året 2003 lignede meget 2002, grundet studie blev det ikke til de store resultater. Det eneste positive var at jeg blev dansk mester i kaste5kamp for 6. gang, dog med det dårligste vinderresultat i de år jeg kender til.

Efter at jeg havde færdiggjort min uddannelse landinspektør, fik jeg igen tid til at træne. Der var dog meget som skulle indhentes, men det blev alligevel til personlige rekorder i både hammer (66,95m), vægt (18,81m), kugle (16,35m) og kastemangekamp (4437p).

tilbage